Theme Setting

Showcases

Background

This setting is only taking a look when select color and background.
If you want to set showcase color, background and disable Setting Bar, go to Templates Manager > AT-Templates > Global Tab

Ir arriba

 

  • La percepció de la població catalana contrasta amb el fet que el colesterol LDL elevat sigui el responsable directe del 60% dels infarts aguts de miocardi i del 40% dels ictus que es produeixen a Espanya

 

  • Aquests resultats es desprenen d'una enquesta realitzada per la biotecnològica Amgen, en col·laboració amb Cardioalianza, per a conèixer la percepció del risc cardiovascular entre la població

 

Només un de cada vuit catalans considera el colesterol LDL elevat com a responsable directe de la malaltia cardiovascular, malgrat que aquest factor de risc estigui al darrere del 60% dels infarts aguts de miocardi i del 40% dels ictus1 a Espanya.

Així, quan han d'enumerar per ordre d'importància els factors de risc cardiovascular, els catalans situen la hipertensió arterial, l'obesitat, el tabaquisme i el sedentarisme per davant del colesterol LDL elevat.

“Potser és aquesta percepció la que porti a tres de cada deu catalans a no realitzar-se mai una analítica per a conèixer els seus nivells de colesterol”, reflexiona sobre els resultats de l'enquesta el Director Mèdic de Amgen, Miquel Balcells.

Per part seva, el cardiòleg del Complex Assistencial Universitari de Salamanca, el Dr. Luis Miguel Rincón Díaz, opina que, “encara que el colesterol, en particular el colesterol LDL, sigui un factor de risc cardiovascular d'una transcendència clau en el desenvolupament i progressió d'aquestes malalties, té un caràcter sigil·lós, ja que uns nivells elevats de colesterol no generaran símptomes, com la hipertensió, ni seran fàcilment visibles com el tabaquisme”.

Percepció del risc cardiovascular a Catalunya

Un altre dels resultats que s’extreuen de l’enquesta és que només un de cada deu catalans el algrat ría patir una malaltia cardiovascular, algrat que el conjunt d’aquestes malalties és la segona causa de mort en Catalunya2 i primera en Espanya3.

Quan són preguntats pels seus hàbits de vida, encara que vuit de cada deu enquestats catalans consideren seguir bons hàbits de vida, però fins a un 59,5% creu que podria millorar alguns aspectes.

“Està clar que existeix una assignatura pendent, que és la de tenir un major coneixement dels factors de risc cardiovascular”, afirma Balcells. “Des d’Amgen tenim la ferma convicció de que amb un major coneixement del rol del colesterol en el desenvolupament d'aquestes malalties i, amb el seu degut control, aconseguiríem reduir a la meitat el nombre d'esdeveniments cardiovasculars per a l'any 2030”.

Precisament, per a millorar aquest coneixement, el Dr. Rincón planteja que, “és imprescindible realitzar una tasca educativa per part de tots els actors involucrats i establir polítiques sanitàries concretes, tal i com ja s'ha fet amb el tabac, que portin a una millor percepció i control de determinats hàbits. Així”, prossegueix l'especialista, “s'haurien d'implementar estratègies de detecció i abordatge precoç, ja que, per exemple, en l'actualitat només una minoria dels pacients que han patit un infart tenen el colesterol controlat”

La malaltia cardiovascular continua considerant-se una malaltia d'homes

Segons dades publicades per la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), cada vuit minuts mor una dona per malaltia cardiovascular a Espanya. Així, elles moren més per malalties cardiovasculars, mentre que els homes ho fan més per càncer4.

Malgrat això, la percepció continua sent que aquesta malaltia és més letal entre els homes. I és que a la pregunta de qui creuen els catalans que mor més per malaltia cardiovascular, un 50% dels enquestats respon que els homes, davant de només un 12,5% que opina que les dones; i un 27% que considera que les defuncions es produeixen per igual entre tots dos sexes.

Sobre lenquesta


Lenquesta sha dut a terme a tot el territorio espanyol, desglossant-se per CCAA, sobre una mostra total de 2.000 enquestats seleccionats de forma totalmentaleatòria. Lenquesta s’ha realitzat de manera online entre la població general amb edats compreses entre els 18 i els 75 anys.

Pin It

Notas de prensa ANIS

Acceso a usuarios