Theme Setting

Showcases

Background

This setting is only taking a look when select color and background.
If you want to set showcase color, background and disable Setting Bar, go to Templates Manager > AT-Templates > Global Tab

Ir arriba
  • La Coordinadora Nacional d’Artritis (ConArtritis) ha mantingut una reunió amb el Servei Català de la Salut (CatSalut) i ha presentat els resultats regionals extrets de l’enquesta nacional
  • ConArtritis n’ha sol·licitat el suport per millorar l’abordatge i el tractament dels pacients amb artritis reumatoide (AR), una malaltia que a Catalunya afecta més de 76.000 persones.
  • L’impacte de l’AR a Catalunya continua sent alt: el 37,3 % dels catalans amb AR necessita l’ajuda d’una altra persona per fer activitats del dia a dia i el 45,8 % apunta que el dolor és un dels símptomes que impacta més en la seva qualitat de vida.
  • El CatSalut ha confirmat a ConArtritis que en una segona etapa, que es podria iniciar el mes de març, s’espera disposar d’un nombre i varietat més gran de vacunes que faci possible abordar la vacunació a altres grups prioritaris, entre els quals es poden trobar alguns pacients amb artritis reumatoide.

 

Barcelona, 2 de febrer de 2021. La Coordinadora Nacional d’Artritis (ConArtritis) ha mantingut una reunió amb el Servei Català de la Salut (CatSalut) i ha presentat els resultats regionals extrets de l’enquesta nacional AR2020, en què han participat 882 persones amb artritis reumatoide (AR) i que analitza la situació actual del tractament i l’impacte que té la malaltia en el pacient.1

La trobada ha tingut lloc amb la Dra. Assumpta Ricart, gerent de processos integrals de salut del CatSalut, i amb el Dr. Xavier Surís, referent de malalties reumatològiques i aparell locomotor al CatSalut. Per part de ConArtritis, hi han participat Antonio I. Torralba i Laly Alcaide, el president i la directora de l’entitat, respectivament. Durant la reunió, l’associació de pacients ha sol·licitat el suport de les autoritats sanitàries per millorar l’abordatge i el tractament dels pacients d’AR, una malaltia inflamatòria crònica que afecta més de 76.000 persones a Catalunya.2

Segons Antonio I. Torralba: “Malgrat que el tractament per a l’artritis reumatoide ha evolucionat molt positivament durant els últims anys, encara hi ha moltes necessitats que s’han de cobrir per poder aconseguir la remissió de la malaltia –no tenir símptomes–, l’objectiu principal de les persones que la tenim, que en l’actualitat només l’assoleix el 30 %.”

Segons l’enquesta, el 37,3 % dels catalanes amb AR necessita l’ajuda d’una altra persona per fer activitats del dia a dia. A més, indican que el dolor (45,8 %), la inflamació articular (15,5 %) i la fatiga o cansament (19,3 %) són els símptomes que impacten més en la seva qualitat de vida.

D’altra banda, Antonio I. Torralba ha destacat l’impacte que l’AR genera en l’entorn laboral, a causa del seu caràcter incapacitant. En aquest sentit, per minimitzar-lo i reduir la pèrdua de productivitat, segons ha insistit Torralba: “És fonamental que les persones amb AR tinguem accés a tot el ventall terapèutic, independentment del nostre lloc de residència.”

Artritis reumatoide i COVID

Per acabar, per part de ConArtritis s’ha tractat la situació generada per la crisi del coronavirus, que afecta el seguiment dels pacients i en dificulta l’assistència a la consulta amb l’especialista. En aquest sentit, els representants del CatSalut han assenyalat que “en una segona etapa, que es podria iniciar el mes de març, s’espera disposar d’un nombre i varietat més gran de vacunes i poder abordar la vacunació a altres grups prioritaris amb persones amb patologies de risc, entre les quals es poden trobar alguns pacients amb artritis reumatoide”.

Des del CatSalut asseguren que treballen en un projecte que es posarà en marxa quan la pandèmia ho permeti “l’objectiu del qual és la detecció precoç per reduir la finestra terapèutica en AR a través de la formació de metges referents en atenció primària”.

Així mateix, el president de ConArtritis ha afegit: “Les associacions hem de treballar juntament amb l’Administració i mantenir-nos coordinades en totes les decisions que impliquen una millora en el sistema i en l’abordatge de l’AR.”

Aquesta reunió s’emmarca en la ronda de trobades que ConArtritis desenvolupa a escala autonòmica per aconseguir la involucració i el suport dels diferents governs autonòmics, fonamentals per aconseguir que el nivell d’atenció de les persones amb artritis reumatoide sigui l’adequat per a les necessitats que manifesten els pacients en aquesta enquesta.

Sobre ConArtritis

La Coordinadora Nacional d’Artritis, ConArtritis, és una associació sense ànim de lucre que engloba 15 associacions de persones amb artritis i altres malalties reumàtiques immunomediades d’arreu d’Espanya i disposa de 10 delegacions. Té com a missió integrar i representar aquestes associacions davant de les administracions i els gestors sanitaris per tal de promoure iniciatives públiques i legislatives que redundin en la plena integració social i laboral i en la millora de la qualitat de vida dels pacients. ConArtritis proporciona a les associacions que engloba la seva experiència i assessorament, així com informació de rellevància sobre les malalties i els últims avenços mèdics i científics per al seu tractament. De manera continuada, ConArtritis promou el coneixement de l’artritis i altres malalties reumàtiques immunomediades i les seves conseqüències entre la societat en general. www.conartritis.org

Referències:

  1. Sivera, F. et al. “P223. Estado, control, impacto y gestión de síntomas actual de la artritis reumatoide en el paciente: encuesta nacional AR2020”. Reumatología Clínica. Volumen 16, especial XLVI Congreso Nacional de la Sociedad Española de Reumatología. Octubre 2020
  2. Estudi EPISER https://www.ser.es/wp-content/uploads/2018/06/Monografia_EPISER.pdf
Pin It

Notas de prensa ANIS

Acceso a usuarios